EHBO verenging Medemblik start jaarlijks een nieuwe opleiding waarbij wordt opgeleid tot een erkend EHBO diploma van het Oranje Kruis.

De opleiding bestaat uit twee delen. Het theoretische deel van de opleiding wordt gedaan middels e-learning en kan thuis in eigen tempo worden gevolgd. Het praktische deel bestaat uit circa acht lesavonden van 19:30 u tot 22:00 u. Er kan pas met het praktische deel gestart worden als de e-learning is afgerond en behaald. De opleiding wordt afgesloten met een examen. Het diploma is twee jaar geldig.

De effecten van eerste hulpverlening worden door studies en onderzoeken nauwkeurig gemonitord. Aan de hand daarvan veranderen handelingen, werkwijzen en inzichten. Daarom is het noodzakelijk om, om het EHBO diploma geldig te houden, jaarlijks voldoende herhalingslessen te volgen. De instructeur bepaald dan of het diploma verlengd kan worden of niet.

Heb je belangstelling om een EHBO opleiding te volgen en wil je op de hoogte worden gehouden van de start van een nieuwe opleiding?

Stuur dan een mailtje met je contactgegevens naar onze secretaris: secretaris.ehbomedemblik@gmail.com

Eerste hulp verlenen? Dat doe je voor elkaar!